Skipadalsnuten t.v., Horndalsnuten t.h.

Parkerte på Skiple og fulgte skogsveien på bro over Raundalselvi og videre mot Horndalen. Oppe ved stølen i bunn av Horndalsbotn var det endelig nok snø til å spenne på seg skiene. Horndalsnuten, som er godt sylig fra Vossevangen, er spesielt iponerende herfra; bratt og alpin med mange flotte linjer, kanskje det flotteste skifjellet i området.

Krysset to små bekker og satte kurs bratt opp på ryggen mellom Fridalsbotn og Horndalsbotn. Vrient å få skikkelig feste med skifellene på den glassharde skaren i de bratteste hengene, men vel oppe på ryggen gikk det bedre. Opp den siste toppeggen kan det sikkert lønne seg å ta av skiene; her er det bratt og vanskelig å krysse opp på hard snø da skiene må kantes og fellene ikke får ordentlig tak.

Skipadalsnuten har to topper; den høyeste (østligste toppen) er 1497 moh mens den vestligste er en meter lavere. Storslagen utsikt i alle himmelretninger. Nærmest i øst ligger Seldalsnuten (1548 moh) og videre på Raundalseggen ligger Olsskavlen, det høyeste fjellet på Voss (1576 moh) og primærfaktor på 586 m. Nydelig utsikt i sørvest helt inn til Odda. Ellers mange kjente fjell å se; Oksen, Ingebjørgfjell og Storeflåtten mot sør, Blåskavlen og Hurrungane mot nordøst. Ellers fin utsikt mot fjellene rundt Jordalen og Vikafjellet.

 

Fortsatte ned fra Skipadalsnuten mot Horndalsnuten. Skiene måtte av flere steder; her var både bratt og dårlig med snødekning over steiner og knauser. Fra bunn av skaret (ca 1240 moh) videre på fint skiføre opp til Horndalsnuten, 1461 moh, som vi besøkte to ganger sist sesong. Nok en gang storslagen utsikt; spesielt vestover mot Vossevangen og kjente fjell som Lønahorgi, Kvitanosi, Mykkeltveitveten og Karaldenuten

Den fine snøen på sørsiden var erstattet av betongskare på nordsiden. Nedrennet startet derfor som en seilas på knallhardt vaskebrett med risting og slag. Heldigvis ble det bløtere litt lenger ned og finalen var strålende på super vårsnø. Skiene måtte av igjen nede ved stølen og turen ble avsluttet med drøyt 4 km trasking til fots tilbake til Skiple.

Supert vær, lite vind, blå himmel og god sikt. Turen ble på omlag to mil til sammen og omtrent 1700 høydemeter. Terningkast 6.

Kart:

Noen bilder fra turen: