På vei opp til Holdhusfjellet.

I slutten av mai og utover i juni ble det mange turer opp på Holdhusfjellet. Fjellpartiet øst for Gullbotn er spennende med mange glattpolerte, flotte svaberg og nydelig utsikt over Samnanger, fjorden og Gullfjellet. En baktanke med turene var å forsøke å finne fine svaberg og klipper som vi kunne buldre på.

Vi parkerte de fleste gangene på en liten stump av gamleveien mellom de to tunnelene på vei ned mot Hisdalen. Herfra gjennom et lite stykke krattskog før vi kom inn på de lekre svabergene. I tørt vær er friksjonen helt suveren, er nesten ikke grenser for hvor bratt man kan gå oppover uten å skli.

Holdhusfjellet er 607 moh. Om man vil ha en litt lengre tur er det fint å fortsette nordover til Krånipa (703 moh). Vi satte kursen nedover mot Langavatnet igjen, på jakt etter buldresteiner. Kom over et par brukbare plasser som vi var oppe og testet ut på flere ettermiddagsturer utover i juni.

Nede ved Langavatnet kom vi over en utrolig artig flyttblokk som balanserte som på en knivsegg oppe på et svaberg. Såvidt i kontakt med berget under og liggende slik at tyngdekraften ser ut til å være opphevet!

Kart:

Noen bilder fra turen: