På vei til Grisungvatnet

En varm og fin juni hadde smeltet bort så godt som alle snøfonnene på veien fra Hjerkinnhus og inn til Grisungvatni. Veien går over Vålåsjøhøene og er restene som er tilbake etter den gamle ringveien rundt det nå nedlagte Hjerkinn skytefelt. Veien ble bygget tidlig på 60-tallet og var opprinnelig drøyt fire mil lang. Tidligere fortsatte veien gjennom Grøndalen og Svånådalen, men den er nå destruert og tilbakeført til naturen i forbindelse med oppryddingen etter det nedlagte skytefeltet.

Merk at veien er åpen for sykling kun fram til midten av juli. Deretter er sykling forbudt av hensyn til villreinen i området.

Denne dagen oppunder st. hans var varm og nydelig, omtrent ikke et vindpust og vi kunne sykle alle de ca. 16 km fra bommen ved Hjerkinhus inn til tjønnene bare iført shorts!

På en snøfonn like ved veien oppe på et høydedrag lå restene av en moskuskalv som hadde bukket under i løpet av vinteren. Et spesielt syn.

Sykkelturen er absolutt å anbefale på en vindstille solskinnsdag; en del bakker og kupert terreng, men man får følelsen av å sykle på Norges tak med utsikt både til Snøhetta, Rondane og Jotunheimen som perfekt innramming.

Kart:

Noen bilder fra turen: