På vei til Skarsnosi

Nok en vårskitur til Jordalen, denne gangen til Skarsosi. Var der sist i april 2016 i et nydelig vær. Kjørte også denne gangen inn til Nosi hvor vi parkerte (avgift). Siden det var relativt lite snø og åpne elver så fulgte vi veien fra parkeringen forbi gården fram til brua over Kåsteinselvi / Noselvi. Videre på snøflekker og langs diverse snørenner forbi Røyrdotten og opp den bratte lia og inn i dalen som går østover mellom Kråkenosi i sør og Vardafjellet i nord. Lite snø i bratta, så her måtte skiene av.

Sol og strøkent vær da vi startet og det var meldt pent vær hele dagen. Men på vei innover dalen skyet det mer og mer til. Og opp den siste stigningen til toppen på 1470 moh, begynte det å snø lett og sikten ble dårlig. Det ble derfor et kort opphold ved varden hvor det i tillegg til oss var et par andre skiløpere ute på tur denne første dagen i mai.

Nedrennet ble kjørt med håndbrekket på det første stykket; sikten var elendig og vi hadde mer enn nok med å holde rett kurs. Men etterhvert kom vi ut av det lave skydekket og kunne slippe på nedover. 

Krysset over på sørsiden av bekken det siste bratte stykket ned i gjen i håp om å finne mer snø her. Det fungerte bra, selv om det var en del mer krattskog her. Kom oss helskinnet ned igjen med utstyret i behold. Av med skiene og til fots opp til brua og langs veien tilbake igjen.

Kart:

Noen bilder fra turen: