Fin snø på Ingebjørgfjell!

Ny topptur til Ingebjørgfjell (1210 moh) på ski, denne gangen sammen med ungdommen som var her for første gang. Snøfattig vinter, så man kunne kjøre nesten helt opp til Stokksel. Dårlig med snødekning også videre det første stykket opp gjennom skogen, stein og røtter var dekket av kun et tynt lag med snø, så det ble litt av og på med skiene for å unngå skader på utstyret. Møtte et par ungdommer som kom seilende ned løypa gjennom skogen, de hadde overnattet i telt oppe på fjellet og hadde hatt en magisk opplevelse.

Vi fulgte hovedtråkket oppover. Terrenget stiger litt i rykk og napp og guttene studerte mulighetene for hopp og dropp til turen ned igjen. Ganske fine snøforhold, en del fersk snø lå urørt av vind, spesielt i lehellinger nede i fjellsiden. 

Ungdommen var i støtet og holdt god fart opp fjellet. Mange andre ute på ski denne flotte aprildagen, de aller fleste på solide randoneeski. Det virket som de fleste hadde Ingebjørgfjell som turmål, men et stort turfølge skulle også videre til Oksen.

Toppen byr på storslått utsikt over det ville landskapet som omkranser fjorden, som ligger 1200 luftige meter under føttene. Eidfjorden og Sørfjorden strekker seg i hver sin retning mange mil innover i landskapet. Flere av områdets høyeste topper ligger like i nærheten; Onen (1621 moh) i øst, Storeflotten (1612 moh), Øktanuten (1614 moh) og Sovarenuten (1648 moh) i sør, like over Hardangerbroen.

Nydelig nedrenn, spesielt i de øverste partiene. Guttene fikk virkelig dratt gjennom noen nydelige svinger nedover. Lenger ned fant de seg noen fine steder med flott snø og muligheter for hopp og dropp. Ble mange "runs" og adskillige høydemeter på de timene gutta brukte her. Mens jeg slappet av i solen.

Kart:

Noen bilder fra turen: