På toppen av Rondslottet

Å komme seg til toppen av det høyeste fjellet i et fjellområde er alltid noe som lokker Rondslottet (2178) i Rondane er intet unntak i så måte. Toppen kan bestiges fra flere kanter og velger man Rondvassbu i sør som utgangspunkt får man i tillegg med seg Vinjeronden (2044) på kjøpet.

Turen startet ved parkeringsplassen ved Spranget, ved grensen til nasjonalparken. Herfra er det ca. 6,5 km langs veien inn til Rondvassbu, et stykke det virkelig lønner seg å gjøre unna på sykkel. Det er mulig å leie sykler ved Spranget, men vi hadde med våre egne.

Fotturen startet vi ved idylliske Rondvassbu hvor det vrimlet av folk denne fine julidagen. Herfra går stien inn gjennom Rondholet og opp til skaret mellom Vinjeronden og Storronden. Videre går det i bratt men fast ur opp til Vinjeronden. Deretter følger man merket sti ned på ryggen mellom Styggebotn og Storbotn før det går oppover i grei ur til toppen av Rondslottet. Utsikten til botner og tinder er suveren på hele turen.

 

Stupet på nordsiden av toppen ned i Langglupdalen er imponerende. Likeså utsikten bort på de fire nordligste 2-k toppene i Rondane; Høgronden, Midtrondene og Digerronden hvor vi var på tur tidligere i sommer.

Mye folk på fjellet denne dagen og god stemning hele veien.

Turen ble til sammen på 25 km og 1550 høydemeter og vi brukte totalt ca. 7 timer.

- Peakbook.org: Vinjeronden
-
 Peakbook.org: Rondslottet

Bilder fra turen: