Også i år ble det en knall tur til Dovrefjell i september; i år fra 12.9. til 14.9. Etter diverse mindre arbeid på hytta drog vi fredag kveld på fisketur til Grimsa. Etter fjorårets eventyrlege storfiske - den største ørreten var 1,8 kg og 50 cm! - hadde vi store forventninger. Været var strålende; sol og klarvær. Litt kjølig, men OK følte vi. Men kveldens fiske ble heller dårlig. Vi fikk noen ok ørreter med en gang vi begynte, men deretter var det helt stopp. Kanskje vi begynte for seint? I alle fall ble det ganske kaldt ut over kvelden, kanskje for kjølig?

Neste dag hadde vi planlagt tur til Store Sølnkletten. Været var like strålende; nesten skyfritt og lite vind. Temperaturen innbød til shorts og bar overkropp! Vi tok av riksveg 29 ved Plassen og fulgte bomveien innover til Flatsetra og videre helt inn til parkeringsplassen omlag ved Breisjøen, snaut 1000 moh. Veien er veldig fin, men den siste mila fra Follandsvangen blir den gradvis dårligere. Kanskje burde vi stoppet ved Follandsvangen, og fulgt stien til Sølnkletten herfra?

Uansett ble det en flott tur langs god sti. Først innover flyene fra parkeringsplassen langs stien til Breisjøsetra. Etter ca. 40 min tok vi av stien østover til vi møtte på merket T-løype fra Follandsvangen. Derfra går det bratt oppover til varden på fortoppen, 1690 moh. Derfra går stien ned bratt ur til den flate salen mellom toppene (1527 moh). Derfra fulgte vi stien opp gjennom bratt ur til hovedtoppen på 1827 moh. Fra toppen er det strålende utsikt i alle retninger; særlig Kyrkjekletten (1545 moh), Mjovassdalsfjellene, Skjellåkinna (1706 moh) og Gravskardhøgda (1767 moh) er fine herfra. Også mange av toppene i Rondane tar seg godt fra toppen.

Vi tok en lang rastepause like under toppen; middag fra stormkjøkken. Fra salen mellom toppene tok vi beinveien over ura under fortoppen til vi kom inn på stien igjen. Deretter rake veien ned mot bilen igjen, dels utenfor stien. GPSen viste totalt 16,1 km når vi var tilbake ved bilen.

Alvdal Vestfjell er et usedvanlig flott fjellområde som virkelig gav mersmak. Til neste år planlegger vi tur på flere av de andre toppene i området!

Retur hjem igjen neste dag gikk over Sognefjellet og Fardalen i like strålende vær!

Kart:

Her er et knippe bilder fra turen(e)!