Fredag 29. august tok vi turen til UiBs hytte "Universitetsheimen" på Ustaoset. Planen var å ta en tur på Prestholtskarvet (1855 moh) i løpet av helgen. Værmeldingene var bra, og på lørdag grep vi sjansen og la i vei. Vi valgte å ta den enkleste veien; med bil inn Havsdalen fra Geilo og opp til Prestholtsetra på omlag 1250 moh. Herfra er det fin sti opp til toppen. Det er forholdsvis bratt det første stykket opp til Prestholtskaret, men defra er det slakt, greit terreng. Mye stein, men slik er det stort sett overalt når man kommer over 1500 m i Norge. Det var mye folk i fjellet denne dagen, særlig i den bratte lia opp fra setra.

Topplatået er ustrakt og ganske flatt. Sikkert fint å gå på ski innover Storeskuta vinterstid /våren. Hallingskarvet er et langt sammenhengende fjellplatå bare avbrutt av Folarskardet der stien går over til Raggsteindalen. Fra Folarskardet går det opp igjen til fjellets høyeste punkt; Folarskardnuten på 1933 moh. (hvor vi for øvrig var sommeren 1997!) Høyeste punkt på østsiden av skardet er 1909 moh.

Utsikten fra toppen er upåklagelig; herfra ser man kjente landemerker som Gaustatoppen, toppene i Hemsedalsfjellene, Hurrungane, Jøkulen m.m.

Søndag tok vi turen inn til Eimeheia som ligger på ca. 1300 moh. Turen inn hit går først på veien gjennom hyttefeltet på Ustaoset og videre på fin T-merket sti. Det var mye krekkebær (svartbær) som smakte godt (mye antioksidanter!). Vi tok turen inn til "steinen vår" der vi har vært på vårskiturer flere ganger før (15.-18. mai 2008 og 27.april-1.mai 2007). Her laget vi mat på stormkjøkken og hadde klatrekonkurranse på steinen.

Neste gang får vi prøve å komme oss inn til Tvergastein; hytta til Arne Næss som ligger inn under stupene på Hallingskarvet på ca. 1500 moh. Har du med deg kikkert kan du også fra Eimeheia få øye på den lille hytta som Næss bygde på toppen av stupet bak hytta på Tvergastein (se det siste bildet under).

Alt i alt en kjekk tur på tampen av sommeren!

Noen bilder fra turen: