I begynnelsen av februar hadde vi fått napp på en av UiBs hytter på Ustaoset. Skolen hadde planleggingsdag på fredag, så det ble langhelg denne gangen. Vi kjørte ikke oppover før fredag morgen, og været var litt grått ved avreise. Riksveg 7 over Hardangervidda hadde kolonnekjøring pga uvær, så vi la kursen om Aurland - Hol over Geiteryggen. Enkelte solglimt her og der, men alt i alt ganske grått.

Hytten var ferdig oppvarmet da vi kom fram opp utpå dagen. Nyoppusset også siden sist vi var her; ny oppvaskemaskin og flatskjerm med parabol var noen av forbedringene.

Lørdag kom med overskyet og litt snøvær. Ikke så veldig kaldt, men en sur vind gjorde det litt utrivelig på utsatte steder. Vi gikk oss likevel en flott tur opp til "steinen vår". Vel nede ved hytta igjen laget Håkon og Henrik et flott hopp som de hadde det mye moro med. 540 på fjellski er ikke helt enkelt, men Håkon fikk det til etterhvert!

Om kvelden koste vi oss med god mat og familiehygge innendørs. På søndag våknet vi til speilklar himmel og 15 - 20 minusgrader. Vi kom oss ganske tidlig avgårde og nok en gang fulgte vi de fine sporene oppover mot det som på kartet er avmerket med navnet Flein (1315 moh). Forholdene var perfekte, silkeføre, sol og vindstille. Og oppe i høyden var det betydelig mildere enn nede på Ustaoset. Ved steinen vår var det rene påskestemningen!

 

Etter litt mat og drikke, fikk vi øvd oss mye på telemarksvinger i den fine skibakken. Bra styresnø, men litt skare og hardt her og der gjorde at det ikke var så helt enkelt likevel. Men øvelse gjør mester og vi fikk etterhvert bra dreis på det alle sammen!

Hjemturen gikk over Rv7, men her var det faktisk tjukk tåke og dårlig sikt helt fra Haugastøl til Dyranut. Kaldt var det også; minus 19 da vi strartet opp i fire-tiden. Og ved Dale gjorde arbeid i en tunnel at kjørebanen ble innsnevret til ett kjørefelt slik at det ble milelange køer. Snaut to timer ekstra gikk det før vi slapp gjennom og kom oss hjem igjen.

Bilder fra turen: