Helgen 7. - 9. mai drog vi nok en gang til UiBs hytte på Ustaoset. Denne gangen bodde vi på "Ottesheim", som også har blitt pusset opp i det siste med bl.a. nytt bad, nye senger, nye vinduer, dører etc samt bekvemmeligheter som oppvaskmaskin!

Som vanlig (!) var været strålende. Vi har jo vært her oppe på denne tiden av året en del ganger nå, og har nesten alltid hatt flott vær. Og i år har også vinteren holdt et godt grep om høyfjellet; ikke mye som minnet om vår der oppe denne helgen.

 

Skiføret var helt supert og som bildene viser var det slette, hvite vidder så langt øyet kunne se. Perfekt vårslush litt utpå ettermiddagen; kanonforhold for herlige telemarkssvinger.

 

Lørdag ble den fineste dagen denne helgen; skyfritt og nesten vindstille. Vi tok turen innover mot Hallingskarvet, og holdt et ganske bedagelig tempo innover flyene. Etter flere pauser kom vi oss etterhvert opp til Tvergastein; hytta til Arne Næss som ligger på drøyt 1500 moh på et platå med sydstupene på Skarvet rett bak. Herfra er det et langt herlig nedrenn til Ustaoset igjen. Fantastiske forhold!

Søndag ble ikke like fin værmessig; litt mer vind og noen kjedelige skybanker la en liten demper på stemningen. Men vi kom oss da opp til steinen vår!

Som en variasjon la vi turen hjem langs Hardangerfjorden fra Granvin. En kjekk avkobling til den vanlige ruten over Voss. Etter ispause i Nordheimsund tok vi en snartur oppom Steinsdalsfossen. Et spennende besøk på stien som går bak fossefallet!

Noen bilder fra turen: