I år ble det 1. mai langhelg på Ustaoset! Også for to år siden hadde vi en lignende tur på denne tiden, med supert vær og bra skiføre. Vi var også på Ustaoset 17. mai helgen i fjor, så det begynner nesten å bli en tradisjon å dra opp dit på denne tiden.

Våren hadde kommet for fullt, og det var nærmest sommertemperaturer på fredag (1.mai). Det var omtrent vindstille også, og om man passet godt på å smøre seg med solkrem, så var det ikke noe problem å gå på ski i t-skjorte.

På fredag la vi i vei oppover mot Eimeheia. Planen var å minst dra opp til "steinen" vår. Men med bra føre og godt vær bestemte vi oss for å prøve å dra opp til Tvergastein (ca. 1500 moh.), hytta til Arne Næss. Det gikk veldig bra; alle mann kom seg opp, og minstemann Henrik var i perlehumør og nynnet og sang på vei oppover. Utsynet her oppe er formidabelt og omgivelsene er storslagne! Mat på stormkjøkken smakte bra på et slikt flott sted!

På vei nedover tok vi en snartur innom "steinen" vår hvor vi har vært så mange ganger før. Totalt gikk vi ca. 16-17 km og omlag 500 høydemeter, slett ikke ille og antakelig ny distanserekord for Henrik!

Lørdag var været litt gråere på starten av dagen. Vi drog nedover til Geilo og gjorde unna det obligatoriske besøket på alle sportsbutikkene - uten at det ble handlet så veldig mye.

Deretter kjørte vi opp til Kikut og gikk en tur i løypene der. Litt dårlig med snø, men vi koste oss likevel. Utpå ettermiddagen stakk vi innom den nye hytten til Guttorm; en riktig knallperle!

Også søndag startet med litt surt og halvgrått vær. Men vi la i vei oppover løypene mot Hallingskarvet. Etter en liten time løyet vinden og solen skinte etterhvert fra skyfri himmel. Vi fant oss en lun liten skråning innunder Rukehovda (1239) hvor vi øvde mye på telemarksving og andre "skitriks".

Summa summarum en riktig super langhelg!

PS: Husk å handle på Øyrane neste gang! Andre steder stenger tidlig...

Et knippe bilder fra turen (tatt med telefon... husk å ta med lader til kamera...)