Det kalde fine vinterværet har lagt seg til ro over vestlandet, og skiføret er like fint som det har vært helt siden jul. I dag tok vi bilen til Skulstad for å ta en skitur i solskinnet. Vi repeterte omtrent turen som vi gjorde i romjula, men i dag gikk vi litt lenger oppover mot Raudnipa. Skiføret var prima, og når vi fulgte sporene fra sist, så var det og litt lettere å gå og.

Vinden var kald og sur på utsatte steder oppover, rett så kaldt inn i mellom. Men vi hadde godt med klær i sekken, så det var ingen som frøs noe særlig, var det vel... ?

Jo lenger opp vi kom, jo finere ble det å gå på ski. Bak knausene oppover var det mange fine søkk og flater hvor det var særs fint å gå på ski. Rene idyllen mange steder, og ikke et eneste skispor å se!

Vi gikk omtrent opp til et sted som på kartet er avmerket som "Trollabotshaugen", og herfra vi fikk utsyn nedover i retning mot Vaksdal og Veafjorden. Ganske stille og fint her oppe, så vi koste oss med litt sjokolade og "rett-i-koppen" mens vi nøt de siste strålene fra sola før den forsvant bak Gulfjellet.

 

Nedrennet ble nok en gang en stor opplevelse! Silkeføre, særlig når vi kom litt ned i hellingene igjen. Ganske så bratt og ulendt flere steder, noe som satte skiferdighetene på flere store prøver. Perfekt styresnø og kanonforhold for å lære seg å mestre nedrenn fra bratte vestlandsfjell!

Yr.no melder kaldt og vinterlig også i kommende uke, så om dette vedvarer, så blir det nok en tur hit neste søndag og!

 

Noen bilder fra turen: