Vi benyttet høytrykkshelgen i midten av august til å innfri et gammelt løfte om å dra på helgetur til Store Soleibotntind (2083 moh) i Hurrungane i Vest-Jotunheimen. Vi reiste inn til Berdalsfjellet mellom Øvre Årdal og Turtagrø lørdag ettermiddag og overnattet der i telt.

Søndag kom med sommerens fineste vær; skyfritt, vindstille og deilig varm! Turen opp er svært familievennlig og lettgått, ca. 4 km en vei og ruten byr på ca. 850 høydemeter. Etterhvert som man vinner høyde får man utsikt til områdets flotteste topper, botner og breer.

Fra toppen har man særs fin utsikt; Store Austanbottntind (2204 moh), Store Ringstind (2124 moh) (som vi besøkte året før), Lauvnostind, Dyrhaugstindane (2147 moh), Storen (2405 moh) er imponerende naboer som man kommer tett innpå. Det var mye folk på Storen og på Austanbottntind denne dagen.

Soleibotntind har også flere utløpere; bl.a. Nørdre Soleibotntinden (2030 moh) og Søre Soleibotntinden (2049 moh). Toppene har primærfaktor på hhv. 40 m og 50 m så for de som samler på 2000-meters topper og liker litt luftig klyving og balansering, bør begge disse inkluderes når man først har tatt turen opp. Beskrivelse av tur til disse toppene finnes f.eks. her. Liste over Norges 1000 høyeste fjelltopper finnes for øvrig her.

Ellers er det super utsikt til resten av Jotunheimen og Breheimen. I det klare fine været kunne vi faktisk også se Snøhetta i horisonten. Toppen dukket opp i kikkerten sett i skaret mellom toppen av Fannaråken (2068 moh) og Steinsdalstind (2025). Når vi snudde oss rundt 180 grader kunne vi i sørvest se masten på Lønahorgi (1410 moh), en avstand på totalt nesten 240 km (Snøhetta - Lønahorgi)!

Noen fullsize panoramabilder fra turen:

Bilder fra turen: