Toppen av Omnatind stikker fram i tåka

Værmeldingen sa sol og pent vær, så det ble planlagt tur til Rosendalsalpene denne søndagen. Tåken som hang ned i fjellene om morgenen ville vel brenne vekk tenkte jeg og la i vei. Dagens turmål var Omnatind (ca. 1370 moh) og Inste Laurdalstind 1368 (moh?) og jeg hadde planlagt å gå oppover langs stien fra Myrdalsvannet. Stien er fin og tydelig et langt stykke oppover, men den er nok lite brukt og forsvinner etterhvert i et villniss av meterhøye bregner. Etterhvert når man heldigvis streinurene og da blir det greiere å ta seg fram.

Dessverre lettet ikke tåken slik jeg hadde håpet på, men hang tungt og klamt rundt topper og botner så godt som hele dagen. De storslagne utsiktene ble det derfor fint lite av. Man kunne bare ane de bratte stupene og høre suset fra de dype botnene i dette området som er av det mest alpine som finnes i Hordaland. Hvordan det faktisk ser ut her kan du se på disse bildene som Arnt Flatmo har tatt på en tilsvarende tur.. Deler av turen går i relativt bratt og ulendt terreng, så det er definitivt ikke en vanlig familetur. Det er heller ingen stier eller merking i området. Det er likevel ikke noe problem å ta seg fram bare man tar det rolig og ikke oppsøker utfordringer og vanskelig terreng.

Jeg ville unngå turen ned igjen gjennom bregnene og la derfor returen om Melderskin. Her var det - som vanlig - folksomt både av norske og utenlandske turgåere.

Denne turen har jeg lyst til å gjøre om igjen, men vil da velge en dag det ikke er tåke...

Nettleseren din støtter ikke visning av iframe. <a href="http://kart.statkart.no/adaptive2/default_embed.aspx?id=jTt9CMKT3FFAHHU" target="_blank" data-mce-href="http://kart.statkart.no/adaptive2/default_embed.aspx?id=jTt9CMKT3FFAHHU">Du kan se innholdet i rammen her</a>

Panoramabilde over Melsdalen og Rosendal (ca. 2,5 mb)

Bilder fra turen: