På toppen av Syndre Knutshøa (1690 moh)

Vi startet turen til Syndre Knutshøa (1690 moh) fra Kongsvold fjeldstue. Først gjennom den botaniske fjellhagen til fjellstua, en naturhage på ca. åtte dekar der stedets egen flora og vegetasjon er beholdt.

Fulgte så pilgrimsleden en drøy kilometer til vi kom til Blesebekken hvor stien til Knutshøa tar av. Stien følger bekken opp mot skaret mellom Midtre og Syndre Knutshøa, til ca. 1400 moh. hvor vi krysset over. Stien forsvinner litt i terrenget videre oppover uten at det betydde noe; sikten var god så det var bare å sette kursen rett opp mot toppen. Lettgått terreng hele veien, men noen partier med ur øverst.

Selve topplatået er langstrakt og flatt og varden med vardekasse og bok er satt opp på nordsiden av toppen. Storslått utsikt mot store deler av Dovrefjell.

Knutshøa er kjent for sin arktiske flora av fjellplanter som skal være blant de mest mangfoldige i Europa. Her vokser sjeldne planter som norsk malurt, mogop og den vakre gule fjellvalmuen.

På vei ned igjen fikk øye på vi flere små varder som vi fulgte. Disse viste veien ned igjen til den tydelige stien langs Blesebekken. Greit å vite til neste gang.

 

Kart:

 

Noen bilder fra turen: