Vi startet fra Dørålseter i bra sommervær og fulgte stien over Skranglehaugan, videre langs Vidjedalsbekken og over flyene mot Høgronden. Hele veien med strålende utsyn mot dagens turmål; de to Midtrondene; Midtronden Øst (2042 moh), Midtronden Vest (2060 moh) samt Digerronden (2016 moh).

Etterhvert tok vi av fra stien med kurs for Midtbotn og siktet oss inn på skaret mellom Midtronden Øst og Høgronden. Litt løst i ura opp mot skaret. Videre gjennom bratt ur til toppen av Midtronden Øst. Flott utsikt ned i Langglupdalen og til stortoppene i sør med Rondslottet som naturlig blikkfang.

Gikk så ned bratt ur til skaret mellom østre og vestre. Herfra ca 90 høydemeter opp gjennom store steinblokker (nesten som gigantiske trappetrinn) til Midtronden Vest; dagens høyeste topp.

 

Fulgte så langs fjellryggen videre mot Digerronden. Etterhvert som dagen gikk hadde det bygget seg opp store mørke skyformasjoner og uværet kom over oss i det vi nådde toppen av Digerronden. Lyn og torden, hagl og styrtregn hele veien ned. Vi brukte sikkert en time bare for å komme oss ned ura som ble såpeglatt og utfordrende. Men vi kom oss velberget tilbake til Dørålen igjen, med surklende sko og våte sekker...

Kart:

 

Noen bilder fra turen: