Pause under Innerdalstårnet

Overnattet på Sunndalsøra etter bilturen på Aursjøvegen og kom oss relativt tidlig avgårde inn til Dalen parkering i naturskjønne og vakre Innerdalen. Her var det allerede nesten fullt, så det kan lønne seg å være tidlig ute på godværsdager. Startet så på den 2-3 km fotturen langs grusveien inn til Renndølsetra og Innerdalshytta. Her slo jeg følge med en 78 år gammel veteran fra Norsk Tindeklub som var på vei for å male klubbens hytte der; Giklingdalshytta mellom Skarfjell og Innerdalstårnet. Han var en svært interessant person som hadde mye å fortelle om bratte turer både i Norge og i utlandet sammen med legender som bl.a. Ralph Høibakk og Arne Randers Heen. Han hadde gått alle rutene i området utenom Tordenpillaren på Skarsfjell; imponerende.

Etter kort stopp ved Innerdalshytta fortsatte vi på stien som krysser elva og videre over myrene og opp gjennom bjørkeskogen til Flatvaddalen; også kalt Giklingdalen. Hele tiden har vi Innerdalstårnets ikoniske profil ("Blåfjell") midt i synsfeltet og jo nærmere vi kommer jo mer imponerende blir det. Ved Storavatnet tar stien av oppover og det er herfra drøyt 700 høydemeter opp til toppen. Stien oppover er god, men det er stedvis bratt og dels løst, så man kan med fordel bruke hjelm for å beskytte seg mot småstein som sparkes ut av andre turgåere og som kan komme susende nedover. Vel oppe i Tårnskaret mellom Tårnfjellet og Innerdalstårnet, startet vi på den siste biten opp mot toppen, ca. 150 høydemeter. Dette var kanskje den morsomste delen av turen; opp forbi blokker og små berghammere hvor det flere steder må klyves litt. Mye folk på fjellet denne solskinnsdagen; sikkert flere hundre personer og på toppen vrimlet det av særdeles fornøyde turgåere. De fleste hadde tatt samme rute som oss, men det var og et par taulag der som hadde klatret ulike ruter opp. 

Retur samme vei ned. Bratt og utsatt, så her gjelder det å være fokusert og konsentrert og ikke for mye gass. Vi unngikk uhell og det var en svært fornøyd gjeng som ankom bilen utpå ettermiddagen. Strålende vær på hele turen, men nede i Sunndalen igjen kom de første regnbygene...

Kart:

Bilder fra turen: