Utsikt fra Ekkertind

Ekkertind (1189) er av mange omtalt som Sunndalens svar på Preikestolen. Tinden er mer et fjellplatå enn en fjelltopp og befinner seg på kanten av fjellmassivet på nordsiden av Sunndalen, omtrent rett over bygda Gjøra hvor Driva gjør en kroksving nede i dalen. Det går to mye brukte stier fra dalen opp til tinden, og turen passer således som en rundtur.

På vei ned Sunndalen tok vi av fra riksvei 70 og fulgte gamleveien langs Driva ned til parkering på Vollan gård. Toppen er tydligivs populær, for her var det mange biler, men greit å parkere langs veien.

 

Det er bratt direkte fra start. Stien slynger seg først opp gjennom granskog og etterhvert over i frodig løvskog. Etter drøyt 2 km og ca 550 høydemeter kom vi fram til Vollasetra, et koselig hyttetun hvor vi tok oss en pust i bakken og fyllte vannflaskene. Fra Vollsetra fulgte vi merket sti videre og tok etter et lite stykke av til venstre, opp langs en fjellrygg som ledet opp til Litlhøa, 1127 moh, ca. 3,7 km fra starten ved Vollan. Herfra er terrenget nesten flatt den siste kilometeren fram til Ekkertind, snaut 1000 høydemeter og ca. 4,7 km fra parkeringen. 

Den flate toppen brytes av i loddrette stup ned mot Sunndalen og utsikten er spektakulær! Det er best å være forsiktig når man beveger seg lans kanten av stupene så man ikke faller utfor. Mange fine motiv her oppe og det var nok mange av de som var på toppen som fyllte på med bilder i diverse sosiale medier. Går man et lite stykke til vestover så får man et ganske flott utsyn ut Sunndalen ned mot Sunndalsøra. Toppen av Snøhetta stakk også såvidt opp nesten rett i sør, ca 3 mil unna i luftlinje.

Som nevnt valgte vi en annen rute ned, vi fulgte stien som går ned til Gjøra. Denne starter bratt ned gjennom åpent terreng før den går over i et litt mer gjengrodd lende, over Gjørashaugen (666 moh) før den til slutt slynger seg bratt ned gjennom flott, gammel furuskog.

 Vel nede fulgte vi Rv 70 et kort stykke før vi gikk de siste par kilometrene tilbake til Vollan langs gamleveien. Turen vår ble totalt drøyt 13 km og ca 1000 hm.

Kart:

Noen bilder fra turen: