Kjørte opp Trollstigen og fikk parkert bilen i vrimmelen av folk og biler ved turistanlegget ved Stigrøra, hvor vi startet turen, ca 700 moh. Fulgte sti på høyre side av elva opp til Bispevatnet som fremdeles var islagt. Her slo vi følge med en interessant dame midt i 60-årene som uken før hadde vært på Bispen og som i dag skulle på Kongen; spreke saker!

Dagens plan var å følge normalveien (nordeggen) opp på fjellet. Denne tar seg opp fra sadelen mellom Bispen og Kongen og byr stedvis på enkel klyving. Men ruten er merket med røde malingsflekker her og der slik at det går greit å finne enkleste vei opp. Toppen er relativt smal og det går bratt utfor omtrent på alle kanter. Jeg tok en liten, men spennende avstikker ned mot ruten som kommer opp sørryggen, som bl.a. byr på en flott og litt eksponert egg som det var spennende å balansere over. 

Storslagen utsikt fra toppen bl.a. ned i Isterdalen og Trollstigen en god kilometer under. Likeledes mot Trolltindene på andre siden av dalen, samt nabofjellene Kongen og skiperlen Finnan, hvor folk faktisk gikk på ski denne sommerdagen!

Vi hadde en vag plan om også å ta oss opp på Kongen denne dagen, men altfor sein start som følge av flatt batteri på bilen forkludret dette.

Videoklipp tatt fra eggen under toppen og ned mot Trollstigen:

Kart:

Bilder fra turen: