Hvem der..? Moskusen titter fram bak en stein.

Syklet Nasjonalparkveien til hvelvingen under jernbanen ved Storsandvikseter. Parkerte syklene her og fulgte stien opp til Langranden og videre over 1407 toppen på Vålåsjøhøene. Videre nedover fjellets skulder til det flatet ut, nesten helt nede i Grisungdalen. Nok en dag med gråvær og en del vind i fjellet.

Artilleriøvelser på Dovre 1947Flott utsyn over Grisungdalen hvor Forsvaret i en årrekke har vært aktive. Til tross for et svært omfattende naturrestaureringsprosjekt er det fremdeles mange spor etter aktiviteten; mange krater og sår i naturen etter granatnedslag og granatsplinter overalt nede i mose og lyng. Filmen "Artilleriøvelser på Dovre 1947" viser hvordan man den gang skjøt med kanoner fra dagens E6 over Vålåsjøhøene mot mål ved Veslknatten i Grisungdalen.

En flokk moskus var å se på noen snøfonner inn mot Grisungknatten, men ingen reinsdyr. Returnerte langs en morenerygg under 1407 toppen i retning 1387 toppen på Vålåsjøhøene. Her gikk vi rett på en enslig moskus i den bratte steinura like under toppen. Svingte i en bue rundt den samtidig som vi knipset noen bilder og studerte dyret nærmere i kikkerten.

Nede ved varden på Langranden ble vi overrasket av en Haukugle som satt på motsatt side av varden og ikke lettet før vi var en meter unna. Den seilte unna lenge før vi fikk fram kameraet, dessverre.

Kart:

Noen bilder fra turen: