På vei innover Kakelldalen

Tok av fra fylkesvei 29 på Krokhaug i Folldal. Fulgte Liavegen oppover et lite stykke og deretter inn på Kakelldalsvegen (bomvei). Fulgte denne oppover gjennom skogen til veien flater ut inne ved Måsårya. Her parkerte vi i veikanten og fant fram syklene. Opprinnelig hadde vi tenkt å sykle fra Grimsbu over Reinslia og rundt Haustsjøen, men mørke skyer og regnbyger i øst fikk oss til å velge Kakelldalsvegen.

Fulgte grusveien, som stort sett var i førsteklasses stand, nordover i lett terreng forbi Håneskletten og Grønhøa og ned i Kakelldalen. Seterdrift, landbruk og husdyrhold har lange tradisjoner i området og setrene ligger som perler på en snor innover det vakre dalføret, der elva Kakella slynger seg nedover mot Grimsbu, hvor den renner inn i Folla.

Stri og iskald nordavind på veien videre innover mot Storvollen hvor veien ender, ca 1030 moh, ikke mer enn ca. 13 km fra der vi startet. Selv om det er småkupert er profilen lettsyklet uten særlig tunge stigninger. Etter en kort pause returnerte vi. Med vinden i ryggen tok det ikke lang tid før vi var tilbake. La inn et lite stopp ved Måsårya, hvor utsikten mot Rondane i sør er aldeles nydelig. Var heldige og slapp unna regnbygene også!

Mens jeg lempet sykkelen på taket avsluttet resten av gjengen med å sykle helt ned til Folldal sentrum.

Kart:

Noen bilder fra turen: