Storhøe i sikte!

Planen for dagens tur var å gjenta en klassiker fra gamle dagers påsketurer; Storhøe (1605 moh) fra Folldal. Mange gode minner fra skiturer hit på 70-tallet; da vi gikk med beksømstøvler på nyimpregnerte treski med kandahar bindinger, med appelsiner og saft i ryggsekken og en boks med Nivea solkrem i lommen på strekkbuksen eller knickersen.

 

Parkerte ved Verket, ca 825 moh. Det hadde kommet nysnø om natten, så det var faktisk mulig å spenne på seg nåtidens moderne randonee ski helt nede ved parkeringsplassen. Solen var på vei fram, et høyt skydekke flyttet seg langsomt sørover. La i vei langs løypa som runder Kamferhaugen og fortsetter oppover. Sola gjorde nysnøen kram, og etterhvert ble det en del klabber på skifellene. Føret bedret seg da snøen ble mer tørr jo lenger oppover vi kom.

Krysset over myrstrekket ved Gorbekken, passerte høyen med det herlig påskeklingende navnet "Appelsinhaugen" og fortsatte nordover inn i dalsøkket mellom Gråhøe og Storhøtangen. Halvveis opp i sørhellingen tok vi en pause ved "Olabue", en ei gammel tømmerkoie som ligger ca 1400 moh. Fin rasteplass, sola midt imot og nydelig utsikt sørover mot Rondane.

Labbet i vei de siste 200 høydemetrene opp til varden, 1604 moh. Stri og kald vind på toppen. Tok en snartur bort på tvillingtoppen som ligger ca 500 m lenger øst, én meter høyere enn vesttoppen; 1605 moh. Av med feller, på med hjelm og briller og stramme spennene på skoene. Til dels flott nedrenn på vindpakket, men brukbar snø ned hele sørhellingen på Storhøe, drøyt 400 høydemeter. Bløtt og dels litt avsmeltet det siste stykket ned til Verket igjen, men vi beholdt skiene på omtrent helt ned. GPS registrerte totalt drøyt 15 km t/r og ca 800 høydemeter.

Alternativ rute opp og ned er østflanken på Storhøe, opp fra Gortjønne, en rute vi ofte gikk før, dersom turen startet fra gamle dagers "Vollen", i dag Folldal Fjellhotell.

Kart:

Noen bilder fra turen: