Helgen 4.-6. juni gikk turen til Netland. Malejobben fra ifjor sommer er ikke helt ferdigstilt og Britt, Maria, Ane, Henrik og jeg dro innover for å fortsette der vi slapp ifjor. Hardangerfjorden var helt turkis av kalkalger, himmelen blå, solen gul og som alltid var det vakkert med Kvinnheradsfjellene midt imot. Ungene var ivrige og ville bade, men med heller kjølig juni-luft, var det nok kaldt i sjøen. Istedet ble det en tur til Blånuten (321 moh) for hele gjengen. For ungene ble det førstebestigning!

På vei oppover gikk vi forbi denne hulen som i barndommen ble kalt Gjest Baardsen-hulen. Ryktet fortalte at mestertyven hadde holdt til der en eller annen gang. Dette var en historie spesielt minstemann syntes var spennende. Videre oppover viste det seg at det var noen som hadde jobbet godt for å holde stien tørr og fin, store deler av stien var steinsett og det var virkelig blitt flott å gå.

 

Etter diverse studier av frosker og lignende nærmet vi oss etterhvert toppen. Henrik spurtet det han var god for for å bli førstemann til topps og klarte det så vidt med mamma i hælene! Etter en god pause med litt mat, drikke og fotografering gikk turen hjem til mormor igjen der deilig middag ventet.

Noen bilder fra turen: