Ferieturen til Lofoten startet med tur til Reinetoppen, Reinebringen og Veinestinden. Parkerte i Reine sentrum og fulgte gamleveien på utsiden av E10 tunnelen til Ramsvikdalen hvor stien starter starter. Opp til Reinetoppen (448 moh) er det ikke mer enn ca. 900 m fra veien og det går rett oppover. Stien er meget tydelig etter flere tusen besøk hver måned i toppsesongen. Stedvis er det svært bratt og stein som sparkes ut ruller farlig fort nedover. 

Utsikten fra toppen er kanskje en av de fineste i Lofoten; blågrønne fjorder, sylskarpe tinder og svimlende stup over alt. Storslagent.

Fra Reinetoppen går det tydlig sti langs fjellryggen Reinebringen til toppen som på kartet er merket med navnet "Helvete" (614 moh). Herfra går det mindre tydlig sti videre mot topp 666 moh, stedvis langs smale og litt eksponerte passasjer. Fra denne toppen går det bratt ned mot den slake og vidstrakte ryggen opp mot Austerdalsfjellet og Veinestinden (730 moh).

Fra Veinestinden er det fabelaktig utsikt mot tindene rundt Kjerkfjorden og Bunesfjorden; bl.a. Helvestinden (602 moh) og Segltinden (731 moh).

Mye folk fra alle verdens kanter i området rundt Reinetoppen, omtrent folketomt mot Veinestinden.

Kart over området:

Bilder fra turen: