Havtåke under Stornappstinden

Kjørte E10 fra campingplassen på Skagsanden til parkering i Nappskaret. Tett tåke på Flakstad, men på østsiden av Flakstadpollen løste det seg opp og sola skinte fra klar himmel.

Fra parkeringen fulgte vi god sti over "Hanspettersletta" og inn på nordsiden av Litlnappstinden. Herfra på bratt sti nordover opp på ryggen av Stornappstinden hvor det flater litt ut. Videre lettgått opp til Stornappstinden (740 moh).

På yttersida låg havtåka tjukk mens det på sørsida var stort sett klart vær og super sikt.  Artig med fjelltoppene som stakk opp som nunatakker av tåkehavet. Nydelig usikt til tindene på Flakstadøya og Moskenesøya. Tettstedet Leknes på Vestvågøya er lett synlig i øst, lokalisert på en stor flat slette. Vågakallen stikker seg ut blant alle tindene enda lenger øst; en super og litt krevende topp som står høyt på ønskelisten.

Vi tilbragte mange timer på toppen i det strålende været. Vindstille og varmt! En del andre turgåere hadde også funnet veien til toppen denne dagen, og det summet i mange forskjellige språk.

På vei ned fikk vi kjenne på den kalde havtåken som kom drivende gjennom skarene mellom fjellene; vått og kjølig; stor kontrast til varmen og vindstilla på toppen.

Kart:

 

Noen bilder fra turen: