Djevelporten

Dagens tur startet på parkeringen ved kirkegården i Svolvær. Herfra ser man rett opp på Svolværgeita; pinakkelen som stikker opp i fjellsiden under Fløya. Her var det allerede klatrere på plass i fin positur på geitas to horn.

Litt tåke kom drivende inn fra nord, men temperaturen og stemningen var fin. Vi fulgte stien som starter bratt opp bak husene i Blåtindveien. Et stykke opp i lia deler stien seg; en sti tar av mot Geita mens vi fulgte tråkket opp mot Heia, i retning toppen som med rette kalles Frosken. Den ligner veldig på en frosk sett fra den rette vinkelen.

Et stykke under Frosken tok vi av på sti som gikk opp mot fjelltoppen Fløya (590 moh) hvor vi først fulgte eggen ut mot vest. Herfra har man flott utsikt over hele Svolvær og like under føttene ser du rett ned på Svolværgeita.

Deretter tok vi oss opp til Fløyas høyeste punkt, noe som krever litt klyving opp et bratt parti like før toppen. Flott utsikt østover mot bl.a. Stormolla og Litlmolla. Tåka ødela litt for den helt store horisonten dessverre.

Fra Fløya gikk vi videre til neste attraksjon i denne opplevelsesparken; Djevelporten. Dette er en stor steinblokk som ligger som en bro over en bratt kløft i fjellet mellom Fløya og Frosken. Et yndet fotomotiv og obligatorisk stoppested!

Videre herfra opp til Frosken som jeg kom meg opp på etter litt artig klyving. Etter Frosken splittet vi oss og jeg tok turen videre opp på Blåtinden (621 moh) mens de andre roet litt ned og ventet på meg på et svaberg nede på Heia.

Vi avsluttet dagen med en spennende tur opp til Svolværgeita. Skal du opp på toppen må du ha med deg tau og sikring, så vi erobret heller tindenåla med kameraet. Geita er flott både sett fra nedsiden og fra oversiden!

Kart:

 

Noen bilder fra turen (de 5 første bildene er fra en liten tur til Henningsvær dagen før):