Mektige Stortinden sett fra Moltinden

Etter den flotte turen til Stornappstinden fristet ikke den fuktige tåka i lavlandet noe særlig så jeg la i vei på en kveldstur til Moltinden ved Ramberg. Parkerte på Ramberg og gikk opp den bratte Nubblia forbi den lille toppen Nubben. Videre på sti gjennom tåka opp til ca. 500 moh hvor jeg endelig kom meg over det kalde og våte tåkebeltet. Vindstille og varmt; en magisk forskjell! Planen var egentlig å prøve seg på Stortinden (866 moh), så jeg krysset over steinura med kurs for eggen videre mot denne toppen. Men det viste seg at det ble for luftig ned i skaret mot Stortinden til at jeg tok sjansen. Dårlig research; den enkleste ruten opp på Stortinden skal visstnok gå opp Storura via fortoppen Pilten fant jeg ut på nettet - etterpå.

 

Endte derfor opp på Moltinden (696 moh), slett ikke et dårlig valg. Stortindens nordvegg er imponerende sett herfra. God fart på tåka gjennom skaret med det treffende navnet Dreviskaret, mellom Flakstadtinden og Moltinden, et facinerende syn.

I nord skinte midnattsola; ingen grunn til å forhaste seg mtp returen ned igjen i tåkehavet. Fikk øye på mange ryper på fjellet som kaklet og drev med sitt. Ellers ingen andre å se på denne fine kveldsturen.

Kart:

 

Noen bilder fra turen: