Turen til Lofoten ble avsluttet med en kort, men likefullt flott tur til Festvågtinden (541 moh), like innenfor Henningsvær. Parkerte i Festvågen. Fra veien så vi rett bort på stupene innunder Festvågtinden hvor mange klatrelag boltret seg med vertikale utfordringer.

Nok en gang bratt og kort oppstigning til toppen på tydelig og velbrukt sti, via Urviklia. Mange turgåere både på vei opp og ned.

Lave tåkeskyer ødela litt for den helt store utsikten også denne dagen, men utsynet til det sjarmerende tettstedet Henningsvær er flott på hele turen. Fra toppen er det fin utsikt over til klippen "Presten" hvor flere klatrelag var på vei oppover på utsøkt klippe.

Fra toppen gikk vi litt videre langs den sylskarpe og opprevne eggen mot toppen av Presten. Fin utsikt ned i den irrgrønne Djupfjorden herfra. Litt nede i fjellsiden ligger det her en lokal utgave av Trolltunga, men vi tok ikke turen ned på den, det får vi ha til gode.

På returen gikk vi innom Heiavatnet hvor det var deilig å kjøle ned føttene. Finfin avslutning på eventyret i Lofoten. Bare å planlegge neste tur med en gang!

Kart:

 

Noen bilder fra turen: