Aurlandsfjorden

Etter turen til Vetanosi kjørte vi til Aurland og videre opp til bommen som vinterstenger veien over Aurlandsfjellet, akkurat 1000 moh, rett over Lærdalstunnelen. Stor fin parkeringsplass her. Parkerte mellom et par bobiler og slo opp teltet på en tørr moserabbe. Nydelig kveld med god mat og drikke i solnedgangen. Planen neste dag var å gå turen opp til Prest via Røyrgrind; et punkt som gir fabelaktig fullformat utsikt over Aulandsfjorden, Aurlandsvangen og inn til Flåm.

Like fint vær neste morgen, vindstille og klart. Etter frokost kjørte vi det lille stykket ned til parkeringsplassen hvor stien starter.Etter et par hundre meter gjennom bjørkeskogen når stien fram på ryggen oppover fjellet. Allerede her er utsikten ned i fjorden storslagen. Så bærer det videre på tydelig og mye brukt sti oppover. Fint og lett terreng forbi Hovden, før man kommer til et ganske bratt parti opp Røyrgrindkleivi. Herfra i jevnt stigende terreng, først forbi det imponerende Røyrgrindgjelet, som skjærer seg inn i fjellryggen, og så det siste flate stykket bort til varden oppe på utsiktspunktet.

Etter fotobananza på Røyrgrind (1353 moh), fortsatte vi oppover mot Prest som legger litt lenger nordøst, på 1478 moh. Ganske mye snø her oppe og flere skispor som pekte opp mot Blåskavlen, 1809 moh. Vi gikk på nordsiden av platået opp mot Prest, langs kanten ned i den imponerende Voldedalen. Superb utsikt. Over på den andre siden av Aurlandsfjorden får man et glimt av Undredal, den lille bygda som bl.a. er kjent for sin gode geitost og norges minste stavkirke. Langs de bratte fjellsidene ned mot fjorden ved Raudberg ser man også restene etter et gammelt veiprosjekt fra 1950-tallet, hvor tanken var å bygge vei mellom Flåm og Undredal. Prosjektet ble aldri ferdigstilt og i dag ligger det igjen ca 1 km vei som et historisk kulturminne.

Etter en lengre pause i en solhelling på Prest, ruslet vi ned igjen samme vei som vi kom. Mye folk i fjellet en slik nydelig vårdag. Avsluttet turen med en liten avstikker opp på Høgåsen, nok et utsiktspunkt ikke så langt fra parkeringen.

Kart:

Noen bilder fra turen: