På Store Elgvasshø med Rondane i bakgrunnen

Kjørte Rv 27 sørover fra Folldal til veien møter elva Atna litt sør for Stadsbuøyen. Tok av inn på grusvei, videre på bro over Atna fram til parkering på en gressbakke like ved gården Elgvasslien, ca 770 moh. Her fant vi raskt stien som tar av vestover opp Kvennhusbakken på sørsiden av Storbekken. Etter ca en kilometer kom vi ut av skogen og fortsatte i svakt stigende terreng over et par store myrer, før stien dreide sørover langs Storbekken og videre opp mot bandet mellom Sandomshøe og Stor-Elgevasshøe. Lettgått og finfint turterreng!

Her tok vi en kort pause på en liten kolle ca. 1150 moh, med fin utsikt sørover Atndalen hvor Atnsjøen (701 moh) gliteret som en sølvblank S. Og i sør kneiser Høgronden som vender sin flotteste profil mot folldølene. Etter pausen tok vi av fra stien og fortsatte bratt oppover mot vest i retning toppen, det siste stykket i steinur. Like før toppen hadde vi et trivelig møte med en hare som rakk å stikke seg unna før vi fikk knipset den. Skikkelig stri vind rett fra vest da vi runder toppen på 1608 moh. Her var det bare å krype ned i le bak noen steinblokker. Nydelig utsikt mot "gullrekka" i Rondane; Høgronden, Midtrondene og Digerronden. Sommerdisig, men like fullt storslagen utsikt! Flere navn oppgis på denne toppen; norgeskart.no bruker navnet Stor-Elgevasshøe mens skiltet på toppen oppgir navnet Store Elgvasshø.

Returnerte ned langs en diger renne på nordsiden av fjellet og kom etterhvert inn på en sti som ledet ned til Elgevatnet, 965 moh. Ved den idylliske Veslsætre gikk vi rett på en elg som sto og slikket salt fra en saltstein. Den tok knapt nok notis av oss, bare fortsatte med sitt mens vi gikk en bue rundt den. Elgevatnet levde virkelig opp til navnet sitt! Og nede ved vannet svømte en and rundt med ungeflokken sin, et morsomt skue der de svømte rundt og dukket ned og opp av vannet.

Fortsatte på god sti, nå på nordsiden av Storbekken. Stien gikk etterhvert over i en traktorvei da vi nærmet oss bygningene nede ved Elgvasslien. Turen ble totalt på drøyt 15 km og ca. 860 hm.

Kart:

Noen bilder fra turen: