På vei opp til Strålsjøhøi

Tok av fra E136 ved Ølstad vest for Dombås og inn på Dalsidevegen (bomvei) som bl.a. går helt inn til Aursjøen. Oppe på åsryggen svingte vi av inn på Reindølsvegen, videre bratt ned til bro over Jori. Herfra opp og forbi Reindølsætrin og en diger flokk meg geiter, deretter ned til bro over Reinåe. Svingte av like etter og inn på Svartdalsvegen, fulgte denne et stykke oppover til vi tok av til venstre og fulgte denne veien til endes, fram til stor tilrettelagt parkeringsplass, ca. 1020 moh. Nok en nydelig sommerdag, varmt og skyfritt.

Dagens turmål var litt uklart, men vi hadde uansett tenkt å følge stien nordover langs bekken (Strålsjøbekken / Søre Reinåe) fram til Strålsjøen, 1229 moh. Lettgått sti omkranset av store moltemyrer med mye kart, men også en del modne, saftige og velsmakende multer. Allerede nesten to uker tidligere hadde vi kommet over modne multer på en liten tur inn i Stølådalen, en sidedal til Drivdalen. Skikkelig bærår med andre ord; og i kikkerten fikk vi øye på enkelte bærplukkere ute på de langstrakte myrene (Tungmyrin) sør for knausen med det flotte navnet Storsmørbollen.

Vel oppe ved Strålsjøen, snaut 4 km fra parkeringen, tok vi en lengre pause i solveggen til et værbitt lite naust. Strålende flott sommervær, ingen grunn til å haste avgårde. Bestemte oss etterhvert for å fortsette turen opp til Strålsjøhøi, den 1489 m høye fjelltoppen like nord for Strålsjøen. Gikk opp på toppen via østeggen, herfra nydelig utsikt østover inn i Grøndalen, nordovder mot stortoppene sør for Snøhetta og nordvestover inn Mjogsjødalen og den langstrakte Mjogsjøen. Endeløse turmuligheter og talløse topper!

Rundet over toppen og ned igjen på vestsiden av fjellet hvor vi kom inn igjen på stien. Ikke hverken dyr eller annet enn småfugler å se på denne turen, kanskje det var for varmt? Lettgått og fin tur i alle fall, totalt drøyt 12 km og ca. 470 hm.

Kart:

Noen bilder fra turen: