Hurrungane panorama

Nydelig start på dagen med et morgenbad i Tyin hvor vi hadde teltplass. Skyfritt og stille. Etter frokost kjørte vi inn på fylkesvei 53 som går ned til Årdal og parkerte i sørenden av innsjøen Torolmen. Ruslet opp langs Søre Knipvegen et par kilometer før vi tok inn på en sti nordover. Tok av fra stien før vi kom inn på bandet mellom Vetle og Store Knipen og fulgte eggen opp til toppen av Vetle-Knipen, 1470 moh. Like før vi kom opp hoppet en hare oppover foran oss. Den var ikke særlig skvetten, og lot seg villig fotografere i ulike positurer.

Utsikten fra Vetle-Knipen mot Hurrungane i Vest-Jotunheimen er det vikrelig fullformat over. Her var det bare å finne fram kamera og kikkert og feste inntrykkene både til kamerabrikke og netthinne. To flotte ørner svevde også høyt på himmelen over dalen ned mot Øvre Årdal.

Fortsatte ned ryggen mot nord-øst og krysset over bandet og videre over demningen i sørenden av Mannsbergvatnet. Herfra direkte opp noen bratte gresskledde renner på nordsiden av Store-Knipen og videre over det flate toppartiet fram til varden på Store-Knipen (Søre-Knipen), 1547 moh.

En ganske stor flokk med ryper pilte rundt over svaberg og mellom steiner like ved toppen. De var heller ikke skvetne og gikk nærmest mellom beina våre som en flokk med høns. 

Startet returen ved å gå østover langs en utydelig sti stedvis merket med små varder til vi kom ned i skaret mellom toppvarden og den store masten som er montert der oppe. Bratt ned herfra til vi nådde flatere terreng under stupet og fant en sti vestover som vi fulgte fram til Mannsbergelvi. Her kom vi inn på en tydelig sti som gikk på østsiden av elva og ned igjen til Søre Knipvegen. 

Kart:

Noen bilder fra turen: