Utsikt nordover mot Hurrungane fra Raudbergsnuten

Etter liten tur innom Lærdal for å kjøpe ekstra slanger til syklene, parkerte vi på Filefjell, mellom Øvre og Nedre Smeddalsvatnet. Nok en helg med flott vær. Planen var å sykle anleggsveien et stykke innover og så gå på Raudbergsnuten, 1805 moh. Anleggsveien, som er stengt med låst bom, går vestover gjennom Valdresdalen fram til demningen ved Riskalsvatnet, nesten 1000 meter over Naddvik nede ved Årdalsfjorden.

Veien starter ca 950 moh og stiger opp til ca 1300 moh på det høyeste punktet. Stigningen er ganske bratt de første kilometrene før terrenget flater ut og det blir litt mer småkupert. Grusveien var av god kvalitet og vi syklet fram til enden av Nedre Vikadalsvatnet (1294 moh), ca. 13,5 km fra pakeringen. Her satte vi syklene fra oss bak en stein og tok beina fatt nordover. Fulgte først et bekkefar opp langs gresskledde bakker og videre inn i en liten botn. Etterhvert gjennom et månelignende terreng med mye stein og så godt som helt uten noen form for vegetasjon.

Rundet under 1688 toppen og videre på bandet over mot Raudbergsnuten. Det siste stykket opp mot toppen er relativt bratt, men vi fant grei vei opp gjennom et hyllesystem som flere steder var merket med mindre varder. Etter hvert flott utsikt ned i Fossdalen og over mot Berdalseken, den høyeste av knausene i området med sine 1814 moh.

Stor og flat topp som i øst går over i et bratt stup ned mot en liten isbre. Tok oss en runde nordover fra varden og nøt utsikten over mot de forlokkende stortoppene i Hurrungane.

Returnerte omtrent langs samme trase ned igjen til syklene. Herlig tur på sykkelen ned bakkene til parkeringen; bare å trille og nyte utsikten. Totalt snaut 36 km t/r og nesten 1100 hm.

Og med syklene på stativet igjen, kjørte vi videre til Tyin, slo opp teltet ved vannkanten og nøt en nydelig, stille sommerkveld med solnedgang over Jotunheimen.

Kart:

Noen bilder fra turen: