Geitadalstind

Lørdag 14. august ble det tur til Uskedalen i Kvinnherad. Vi hadde tenkt oss på Ulvanosa; et fjellmassiv med flere flotte topper, bl.a Geitadalstind (1210) og Høgetind (Høgeteen) (1248). Dette er blant kremen av fjelltopper i Hordaland og området byr på storslagne tinder og egger, blankskurte svaberg og loddrette granittstup; nesten en følelse av Yosemite. Området er et eldorado for klatrere og byr på nydelige svaruter; her kan man velge og vrake blant flere klassikere; f.eks. "En midtsommernatts drøm" (se Bergen Klatreklubb).

Vi fulgte T-merket sti fra Haugland og opp til toppen av Geitadalstind. Stien er flott og ved Låganosa flater terrenget ut og man kan se toppen av Geitadalstind. Det blir gradvis brattere jo lenger opp man kommer og det siste stykket mot toppen er en flott kvass egg. Herfra har man storslagen utsikt til gårdene nede i Uskedalen, ca. 1100 høydemeter under oss. Fra toppen går det en lang egg videre bort til Høgetind. Ned mot Uskedalen er det stupbratt; steil granitt og blankskurte svaberg. Eggen i seg selv er flott å gå; mye storsteinet ur her og der, men òg flotte sva.

Stiene i området er meget godt merket, og vi fulgte T-stien opp til toppen av Høgetind (1248 moh). Usikten herfra er også storslagen. Noen tåkeskyer stengte litt for utsynet, men man ser havet i vest og Folgefonna i øst; fjord og fonn! I vest ruver også Englafjell (1200 moh); et fristende turmål. Melderskin og Bjørndalstindene i øst var også skjult i noen tåkeskyer. Nordover ser man helt til Ulriken og sørover har man bl.a. utsikt mot Åkrafjorden.

På hjemturen fulgte vi T-stien i uren nedenfor (på vestsiden) av Geitadalstind. Været var varmt og deilig og her og der vokste det solmodne og deilige multer; skikkelige smaksbomber.

Turen ble lang og tiden gikk. Vi var ikke nede ved bilen igjen før nærmere kl. 21, men været var varmt og fint (endelig en helg med ordentlige sommertemperaturer), så vi forhastet oss ikke nevneverdig. På veien hjem hadde vi derimot mer flaks enn forstand da vi - helt uvitende - med et nødskrik rakk siste ferje fra Årsnes tilbake til Gjermundshavn kl. 21.30 om kvelden! Siste bil inn på fergen presis kl. 21.30! Men vi kom oss da over fjorden og vel hjemme hos mormor smakte det med deilig mat og drikke (Ægir IPA kan anbefales!!)


Kart:

 


Bilder fra turen: