Utsikt fra Bakkanosi mot Nærøyfjorden

Startet i Jordalen fra Nosi (ca. 670 moh) med kurs østover hvor vi krysset Nåselvi og tok fatt på stigningen opp mot den flotte dalen mellom Vardafjellet og Kråkenosi. Ruten innover dalen gir seg selv og følger faktisk fylkesgrensen mellom Sogn og Fjordane og Hordaland. Stigningen er bratt i begynnelsen (ved Røyrdotten), men blir langt slakere innover før det stiger litt brattere igjen opp mot toppen av Skarsnosi på 1470 moh. Fra toppen går det stupbratt ned mot Skarsbakkane hvor stien Rimstigen kommer opp fra Bakka / Tufto ved Nærøyfjorden. Det er en stor skavl på toppen som henger ut over stupet, hvor det er farlig å gå for langt ut; sjekk de dristige skisporene på et par av bildene...

Etter en kort stopp skled jeg ned mot Lyngskaret på ca. 1300 moh og videre i lett terreng opp til Bakkanosi (1398 moh). Herfra er det nydelig utsikt ned mot fjorden og Nærøydalen. Men også her er det skumle hengeskavler som det er farlig å gå for langt ut på, så utsynet ned i dalen er nok bedre en sommerdag når snøen er borte.

Tilbake på Skarsnosi var det bare å benke seg og nyte det perfekte været; sol, klart og vindstille, nesten i varmeste laget. Savnet shorts! Flott nedrenn på fin puddersnø øverst og fast smørslush nederst.

Dessverre lå minnekortet til fotoapparatet igjen hjemme, så mobilen måtte duge som kamera. Litt kjipt på en så flott dag hvor bl.a. Hurrungane lå badet i sol i nordøst utenfor rekkevidde på telefonzoomen.

Kart:

Noen bilder fra turen: