På Litlefjellet. Romsdalshornet og Trolltindan bak.

Romsdalen har spektakulær natur, ingen tvil om det. Ikoniske fjell og fjellvegger uansett hvor man snur seg rundt nede i dalbunnen. Et suverent sted å nyte utsynet over det storslagne landskapet er Litlefjellet, som knapt kan kalles et fjell men som mer er et band mellom Romsdalshornet og Blånebba. Ikke minst er dette stedet særdeles lett tilgjengelig. Kjører du opp i Venjedalen fra Isfjorden, er det under en kilometer fra parkeringen til du står på Litlefjellet. Her oppe på 780 høydemeter over dalbunnen har du de berømte Trolltindan og den legendariske Trollveggen tvers over Romsdalen. Romsdalshornet troner steilt opp som en bautastein i sør og tvers over Venjedalen i øst, ruver giganten Store Venjetind med sin majestetiske og taggete alpine profil.

Litlefjellet har i likhet med Romsdalseggen, blitt et svært populært turmål. Det var tendens til kø på de smale partiene på Romsdalseggen denne dagen kunne vi se i kikkerten. Trafikken på den smale veien oppover Venjedalen kan derfor være stor, og det kan være knapt med parkeringsplasser på dager med stor utfart. 

Oppe på "toppen" står fotomotivene står på rekke og rad, bl.a. er det lille vannet som Trolltindan speiler seg i, et populært motiv. For å gjøre turen litt mer omfattende, fortsatte vi oppover ryggen mot Romsdalshornet. Oppe på skulderen, ca. 350 høydemeter senere, kommer man tett på Hornets nordvegg. Her starter noen av de mest polulære klatrerutene opp på Hornet, og denne dagen krydde det av taulag både på vei opp og ned. Nesten trafikkork kunne det se ut som.

Fulgte stien bratt ned til Hornvatnet igjen, og herfra langs veien ned til bilen.

Kart:

Noen bilder fra turen: