Take off fra Skagsnebb!

Ny tur i Rondane med utgangspunkt fra Dørålen. Denne gangen var målet Skagsnebb (1592 moh) og Stygghøin (1853 moh), beliggende nordvest i Rondane. Fra parkeringen ved Nedre Dørålseter fulgte vi stien som går til Høvringen. Fulgte stien langs Atna snaut 3 km før vi tok av opp langs Gammalbubekken på litt mindre tydelig sti. Etter en kilometer langs bekken kom vi opp til den idylliske Skagsnebbtjønne, 1286 moh.

 

Herfra tok vi peilig på Skagsnebb opp gjennom steinur fram til varden på 1592 moh. Utsikt i fullformat fra toppen! Rondane tar seg veldig godt ut herfra på en solskinnsdag. Langt under oss renner Atna som et blått bånd omgitt av frodig vegetasjon gjennom et ellers øde steinlandskap.

Etter lang pause i sola, tok vi fatt på den siste stykket opp gjennom ura til Stygghøin, ca 300 høydemeter og drøyt en kilometer. Stygghøin er egentlig en rekke topper langs en fjellrygg vest for Dørålseter. Høyeste punkt på ryggen er Småhaugan på 1858 moh, som vi besøkte for noen år siden etter tur gjennom Dørålglupen.

Etter en liten runde oppe i steinørkenen på toppen returnerte vi rett ned igjen til Skagsnebbtjønne, som fra oven ser ut som en turkisblå oase. Skikkelig varmt denne dagen, så det smakte ekstra godt med en avrivning i tjønna. Sjeldent god badetemperatur!

Totalt ca. 14,5 km og snaut 900 høydemeter. En flott tur og nok et steg mot målet om å nå alle < 1800 meterstoppene i Rondane.

Kart:

Noen bilder fra turen: